Huachuma – San Pedro Naturmedicin

Ett mycket kraftfullt sätt att läka sorg, rädslor, depression, stress och obalanser i vårt undermedvetna, som på vanligt sätt är svårt att komma åt eftersom vårt logiska sinne vill göra motstånd. Många som varit med under åren säger att det är det bästa de gjort för här skedde en förändring på riktigt!

”San Pedro” som har många namn bland annat Huachuma som betyder ”utan huvud” En helig och medicinsk kaktus som används i Peru, Bolivia och Ecuador men också av indianer i Nordamerika samt av vissa samer Norden. I de flesta ursprungsbefolkningar finns liknande heliga sakrament för fysisk, emotionell, mental och andlig läkning och medvetandehöjning.

I ceremonin med naturmedicinen och det heliga sakrament San Pedro/ Huahcuma ges en djup inre reflektion ofta tillsammans med vissa utrensningar. San Pedro/ Huahcuma som är en mycket kraftfull hjärt-öppnare förenar oss med livet, Moder Jord och oss själva. Ofta ges en tydlighet, en större förståelse för vårt syfte i livet och en sann insikt av det som är.

Som de flesta växtläkemedel varierar den individuella upplevelsen. Det är viktigt att komma ihåg att ingen erfarenhet/upplevelse någonsin är som för en annan person. Din intention med ceremonin kommer vara den största ledsagaren och medicinen kommer ge dig vad som behövs i ögonblicket.

En San Pedro/ Huahcuma ceremoni är en intensiv, dagslång upplevelse som är mycket djup och transformativ och varar 7 – 10 timmar, ibland längre.

Eftersom växt-medicinen ger oss en djup koppling till naturen och de fyra elementen, erbjuder jag ceremonier i naturmiljöer.

Det är fördelaktigt att komma med vördnad och en definierad avsikt. Reflektera över var du vill i ditt liv och be medicinen om rensning, vägledning och styrka. Samtidigt bör du inte du ha förväntningar utan förblir energiskt öppen för att få det naturmedicinen har att erbjuda.

Förberedelserna för ceremonin spelar en viktig roll i kvaliteten. Minst en månad innan skall deltagarna vara fria från eventuell psykofarmaka eller liknande kemisk medicin. Alkohol, kött och socker bör undvikas några dagar innan.

”Huachuma” eller ”San Pedro” kallas för ”The Father/ Grandfather” och ”Ayahuasca” kallas för ”Mother/ Grandmother”. Jag kan egentligen inte jämföra dem men min upplevelse är att Huachuma är starkare och kraftfullare samt hjälper oss att skala av våra präglingar och bli HELA samt finna KÄRLEKEN och tron på oss själva, istället för andra eller annat. Jag har pratat med andra människor som också gjort ceremonier med både Ayahuasca och Huachuma och flera upplever Huachuma som kraftfullare ceremonier och även den starkaste läran av dom två, och min personliga upplevelse är densamma.

Läs mer om shamansk levnadsvisdom HÄR

Välkommen!

Jag har jobbat intensivt med shamanismen, alternativhälsa och andlighet på heltid i tolv år. För tio år sedan började jag besöka medicinmän i Kenya/ Afrika för att 2010 bege mig till Peru då jag ville uppleva bland annat ”the mother” Ayahuasca. Där började min resa med plant medicine. 

Under åren har jag fått även fått kunskaper av en indian som jag lärde känna under 2013/2014. Under 2015 – 2017 blev det ett intensifierat arbete utomlands för att lära och upptäcka mer av den växtmedicin jag funnit som mest kompetent och kraftfull, men också varsam och tillåtande. I över tre år har jag på olika sätt givit ceremonier åt andra. Det är en lång och utmanande process att erhålla kunskapen, kraften och balansen i arbetet. Läs gärna mer under fliken ”Om mig”. Min natur-medicin är gjord på färsk växt .

Du kan läsa ännu mer om mig under fliken ”MIN VÄG

Kontakta mig på info@livetochsjalen.se för datum, pris och plats, detta står oftast inte på hemsidan.