Huachuma – San Pedro Naturmedicin

San Pedro har många namn bland annat Huachuma som betyder ”utan huvud” En helig och medicinsk kaktus som används i Peru, Bolivia och Ecuador men också av indianer i Nordamerika samt av vissa samer Norden. I de flesta ursprungsbefolkningar finns liknande heliga sakrament för fysisk, emotionell, mental och andlig läkning och medvetandehöjning.

I ceremonin med naturmedicinen och det heliga sakrament San Pedro/ Huahcuma ges en djup inre reflektion ofta tillsammans med vissa utrensningar. San Pedro/ Huahcuma som är en mycket kraftfull hjärt-öppnare förenar oss med livet, Moder Jord och oss själva. Ofta ges en tydlighet, en större förståelse för vårt syfte i livet och en sann insikt av det som är.

Som de flesta växtläkemedel varierar den individuella upplevelsen. Det är viktigt att komma ihåg att ingen erfarenhet/upplevelse någonsin är som för en annan person. Din intention med ceremonin kommer vara den största ledsagaren och medicinen kommer ge dig vad som behövs i ögonblicket.

En San Pedro/ Huahcuma ceremoni är en intensiv, dagslång upplevelse som är mycket djup och transformativ och varar 7 – 10 timmar, ibland längre.

Eftersom växt-medicinen ger oss en djup koppling till naturen och de fyra elementen, erbjuder jag ceremonier i naturmiljöer.

Mycket vatten rekommenderas både före och under ceremonin. Sakramentet intas efter flera timmars fasta. Det är fördelaktigt att komma med vördnad och en definierad avsikt. Reflektera över var du vill i ditt liv och be medicinen om rensning, vägledning och styrka. Samtidigt bör du inte du ha förväntningar utan förblir energiskt öppen för att få det naturmedicinen har att erbjuda.

Förberedelserna för ceremonin spelar en viktig roll i kvaliteten på ceremonin. Minst en månad innan skall deltagarna vara fria från eventuell psykofarmaka eller liknande kemisk medicin. Alkohol, kött och socker bör undvikas några dagar innan. Psykofarmaka och liknande kemisk medicin behöver du vara helt fri ifrån innan du tar ett beslut om att deltaga.

Jag har jobbat intensivt med shamanismen, alternativhälsa och andlighet på heltid i tolv år. För tio år sedan började jag besöka medicinmän i Kenya/ Afrika för att 2010 bege mig till Peru då jag vill lära mig mer om växtmediciner. Jag fick också kunskaper av indian som jag privat umgicks med under 2013/2014.

Under 2015 – 2017 blev det ett intensifierat arbete utomlands för att lära och upptäcka mer av den växtmedicin jag funnit som mest kompetent och kraftfull, men också varsam och tillåtande, San Pedro/ Huachuama. I över tre år har jag på olika sätt givit ceremonier åt andra. Det är ett långt och utmanande arbete och det har tagit fler år att erhålla kunskapen, kraften och balansen i arbetet. Läs gärna mer under fliken ”Om mig”. Min natur-medicin är gjord på färsk växt.

Kontakta mig på info@livetochsjalen.se för datum, pris och plats, detta står oftast inte på hemsidan.