Huachuma/ San Pedro

Huachuma som har många namn bland annat San Pedro. Kraften skalar av oss präglingar, rädslor, programmeringar och väcker en stark KUNDALINI. Den kan visa oss hela vägen till KRISTUSMEDVETANDET, den RÖDA KRAFTEN och SJÄTTE DIMENSIONENS MEDVETANDE.

LÄS MER HÄR i PDF

Många olika kraftfulla naturmediciner används av ursprungsbefolkningar för att inte bli separerade från naturen, själen och livet. Det är tvärtemot västerländska moderna människor som mer eller mindre är avstängda från det som är naturligt, innerligt och känsligt. Redan från tidig skolålder stänger vi av det mjuka inom oss och blir istället offer för ytlighet och rädslor. Detta gör oss mestadels logiska och vi kämpar oss genom livet vilket innebär att vi riskerar bli sjuka i kropp, sinne och själ.

Människans ihålighet behöver fyllas med ödmjukhet och enkelhet. Det är inte alltid lätt, men genom uråldrig kunskap kan vi förändra våra liv efter hjärtat. Människans längtan efter en större mening är stor och det bör vi ta på största allvar innan våra barn och ungdomar fullständigt tappar tron på både vuxna och det urholkade samhället vi byggt upp.

”Huachuma” som också kallas ”San Pedro” är en Cactus Plant Medicine som använts av ursprungsbefolkning främst i Sydamerika i 3000 år – 4000 år eller mer för läkning, öppning, utveckling och medvetandehöjning.

Medicinen är utöver logik och förståelse och riktar sig till människor som känner kallelsen i sitt hjärta. Den öppnar hjärtat och gör oss medvetna om att alla svar finns, men inte hos någon annan, utan i oss själva. Den hjälper oss att läka på djupet, rensa det vi sitter fast i för att leva i mer närvaro och kärlek.

Dagen för ceremonin då vi intar det heliga sakramentet/ medicinen innebär att spendera en dag i tystnad, för att reda ut emotionella och mentala obalanser. Dagen brukar upplevas både varsamt och utmanande. Det är mycket kraftfullt och känns både fysiskt, emotionellt, mentalt och andligt.  När man bestämmer sig för att ta hjälp av medicinen bör man ha en intention med vad man vill ha hjälp med att förstå, hela eller acceptera. Den fysiska upplevelsen av ett problem är oftast inte grundorsaken till obalansen utan oftast ligger det på en djupare nivå.

Min första upplevelse av plant medicine var ”Ayahuasca” i Peru 2010. Den hjälpte mig att rensa min inre värld men också min yttre värld för att komma framåt i det mitt hjärta brann för. Några år senare fick jag möjligheten att påbörja min resa med ”San Pedro/Huachuma”.

”Ayahuasca” kallas också för ”The Mother/Grandmother” och ”Huahcuma” eller ”San Pedro” kallas för ”The Father/ Grandfather”. Jag kan egentligen inte jämföra dem men min upplevelse är att Huachuma är starkare och kraftfullare samt hjälper oss att skala av våra präglingar och bli HELA samt finna KÄRLEKEN och tron på oss själva istället för andra eller annat. Jag har pratat med andra människor som också gjort ceremonier med både Ayahuasca och Huachuma och flera upplever Huachuma som kraftfullare ceremonier och även den starkaste läran av dom två, och min personliga upplevelse är densamma.

❤️

Läs mer här om de Shamanska Naturmedicinretreaten 

Det finns några böcker på engelska. Dessa två är skriva av Ross Heaven.

San Pedro The Gateway to Wisdom
Cactus of Mystery