Medicinsk Qigong

Jag började träna qigong 2007 och sedan hade jag under mina gruppresor till Italien med mig Anette Lovehag som varje dag gav mig och gruppen yoga- och qigongsessioner. Därefter gjorde jag några års uppehåll men längtan fanns alltid att lära mig mer samt även lära ut, därför gick jag en utbildning i medicinsk qigong. Varmt välkommen på givande stunder för kropp och själ. Du kan komma en gång eller med fördel flera gånger för mer effekt.

Medicinsk qigong är en holistisk rörelsepedagogik samt en läknings- och utvecklingsprocess. Rörelserna hjälper alla delar av kroppen att utvidgas såsom hjärta, lungor, rygg, mage, tarm och lymfa. Spänningar löses upp och muskler och leder blir mjuka. Qigong rensar tankar, känslor, och stress samt hjälper oss hitta balans i kropp och själ.

Under livet har vi gått emot vårt naturliga tillstånd vilket även förändrat kroppens anatomi. Genom kraftfulla och enkla övningar kan livsenergin börja flöda fritt igen och vår medfödda självläkning påbörjas.

Medicinsk qigong finns i olika varianter och innebär olika rörelser, andning och mental koncentration för att signifikant förbättra alla grundfunktioner i den fysiska-, känslomässiga-, mentala och spirituella kroppen. Det har forskats om medicinsk qigong både i Sverige och utomlands och mycket goda resultat har uppnåtts. Qigong utvecklades i Kina och är en av fem huvudmetoder inom traditionell kinesisk medicin med syfte att förebygga och behandla sjukdomar.