Medicinsk Yoga

Den ursprungliga yogan tros vara minst 5000 år gammal och ordet yoga är sanskrit och betyder förening.
Medicinsk yoga är en effektiv terapeutisk yoga för läkning, utveckling och för att skapa balans. Den är utvecklad ur den klassiska kundaliniyogan. Vi fokuserar på andning, att böja och stretcha i olika övningar. Vi använder oss av mantran, meditation och djupavslappning.

Medicinsk yoga passar bra för personer med fysisk eller psykisk smärta. Den är också bra för hjärtat och blodtrycket samt en kraftfull hjälp för människor som drabbats av utmattningssymtom eller utbrändhet. Yogan dämpar det sympatiska nervsystemet och aktiverar det parasympatiska, det blir ”lugn och ro systemet” istället för obalans och för mycket tankeverksamhet.

Medicinsk yoga är för att stimulera kropp och själ till självläkning samt för att hitta ett inre lugn. Det är också ett fantastiskt verktyg som hjälper till att lättare möta vardagens händelser samt en teknik för att uppnå medvetenhet.

Att bli mer medveten är att lyssna ”inåt” och på oss själva istället för på andra och annat. Medicinsk yoga är ett verktyg för att bli mer närvarande i nuet, att vara medveten om det som händer, att vara uppmärksam och acceptera istället för att analysera eller att tänka för mycket.

Fördelarna upplevs ganska snabbt i kropp, känsla, tanke och själ. Forskning har visat att medicinsk yoga ger effekter på kroppen efter bara några enstaka pass.

Välkommen