Om mig

När jag växte upp fick jag lära mig att tänka utanför boxen och vara stolt över mig själv. Jag hade också många upplevelser av det som vanligtvis inte ser och hör, men pratade inte med någon om det. Uppväxten på landet med närhet till djur och natur samt fantastiska inre upplevelser, gav mig grunden till den jag är idag.

Jag skaffade familj, utbildning och ett bra jobb som jag trivdes med. I mitten på 90-talet drabbades jag av panikångest, eksem, nedstämdhet och malignt melanom. Jag förstod att jag inte levde från hjärtat och började söka för att alternativt läka mig själv. Jag nosade på homeopati, yoga, massage och meditation. Jag läkte mig själv och fortsatte med att gå kurser inom alternativhälsa, personlig och andlig utveckling. För att också hjälpa andra startade jag ”AURORA” 2006 i en liten lokal i Trönninge utanför Varberg. Jag hade några år innan också fått ett mycket bra jobb som ekonom på ett större företag som jag tyckte var utvecklande och stimulerande. Men modet och lusten att lära och lära ut tilltog, så jag införskaffade en större lokal i centrala Varberg 2007, och året efter sade upp min tjänst. Jag började också resa runt till andra städer för att dela med mig i olika event. Inom mig kände jag att mitt nyfikenhet och företagande bara var början på något mer.

Det blev många olika privata sessioner och gruppkvällar. Jag fortsatte med att utbilda mig vidare i Lama-Fera Healing, en buddistisk metod. Jag insåg också att det var dags att hitta en större lokal där jag också kunde ha kurser. Sagt och gjort, tredje lokalen köpte jag och den hade även ett stort skyltfönster. Jag bytte namn till ”MEDICINEWOMAN” är fick mer kunder och större utmaningar.

Jag utbildade mig också till regndroppsterapeut som är en massagemetod med eteriska oljor från Lakota-indianerna.Jag fortsatte med att ge regressioner, utbildade reiki-healers och reiki-masters, gav kurser i meditation, mindfulness, intuition och medvetenhet samt gjorde resor till många av världens olika hörn där jag träffat medicinmän, shamaner och indianer. Afrikas energi var den mest utmanande och jag har konfronterats med krafter jag inte trodde fanns,. Där fick jag också mitt shamanska namn ”Sammarah”.

Utöver min enskilda firma startade jag upp ett handelsbolag med en kollega och drev alternativmässorna ”YOIS” under ett par år. Därefter startade jag 2011 ett hälsocenter ”Rankagården Wellness” tillsammans med en annan kollega. Vi hade flera terapeuter med olika inriktning. Jag hade workshops i intuition och medvetenhet och vidareutbildade mig i näringslära samt gick en utbildning energimedicin. Jag hade korta och långa kurser i shamanism, Munay-ki samt mediumutbildningar. Under flera år jobbade jag också med trance. Åren var slitsamma men lärorika! År 2014 sade jag upp lokalerna och överlämnade Rankagården Wellness till de som var kvar. Jag fick tid till mig själv och då skrev jag också min bok.

Från 2015 till 2017 lade jag utomlands fokus på att utforska och uppleva shamanska läror och uråldriga mediciner från Sydamerika. Det var svårt, djupt utmanande men också oändligt lärorikt och givande. Året 2018 gick jag en ettårig evidensbaserad psykologi-utbildning i KBT.

Under åren med eget företag har jag också givit föreläsningar, mött intressanta människor samt gjort en meditationsskiva. Jag lyckades helt och fullt med allt jag gjort men stannade aldrig kvar i något. Numera heter mitt företag ”Livet & Själen i Harmoni” där jag förenat mina kunskaper för ett helhetssammanhang.

 

Namn: Ann Häggebrant

Född: En sommardag på sextiotalet

Bor: i Varberg

Tidigare erfarenheter: Taxichaufför, Egen affär, Ekonomiassistent, Ordförande och Kassör i föreningsverksamhet, Ekonom

Jobbar som: Livs- & Själscoach, Föreläsare, Författare och KBT-terapeut

Familj: Make och fyra söner

Fritiden: Ägnar jag åt familjen och hemmet, prioriterar egentid och att träffa mina vänner. På sommaren tar jag gärna en mc-tur men åker gärna till soligare breddgrader på vintern.

Bra egenskap: Mod och förändring

Mindre bra egenskap: Dåligt tålamod

Äter: Det mesta, gärna fisk men helst inte någon form av kött

Dricker: Vatten, kaffe, te och gärna ett glas vin ibland

Motion: Dagliga promenader samt cykling och simning på sommaren

Siktar på: Att fortsätta utvecklas som människa

Viktigast: Min familj

Älskar: Mig själv och livet