Om mig

På 90-talet drabbades jag av panikångest, eksem, nedstämdhet och malignt melanom. Jag förstod att jag inte levde från hjärtat och började söka för att alternativt läka mig själv. Jag nosade på homeopati, yoga, massage och meditation. Jag förändrade mitt liv och fortsatte med att gå kurser inom alternativhälsa, personlig och andlig utveckling. Jag sade upp mig som ekonom på ett större företag våren 2008, då jag drivit mitt företag sedan 2006. Känslan var stark i att satsa helhjärtat på mitt egna företag.

De första åren hade jag utbildningar i reiki-healing och samt utbildade reiki-masters, jag hade långa och korta utbildningar i shamanism och munay-ki. Jag gav privata samtal, regressioner, hade seanser, tarotkurser och olika mediala utbildningar samt reste runt i Sverige med olika event. Jag startade även ett handelsbolag med en väninna och drev alternativmässor under ett par år. Jag vidareutbildade mig i regndroppsterapi, lama-fera healing, näringslära och energimedicin. Ihop med en annan väninna drev jag också upp ett hälsocenter. Under 2013 – 2015 jobbade jag med trans i olika grupper  vilket var mycket berikande. Jag skrev min första bok 2014 och släppte den sommaren 2015.

Resor med grupper har också varit en stor del av min verksamhet sedan 2009. Jag har träffat medicinmän, shamaner och indianer. Afrikas energi var den mest utmanande och jag har konfronterats med krafter jag inte trodde fanns. Där uppstod mötet med ”Sammarah”, masken, energin som blivit en del av mig själv.
Jag förändrade och lärde mig mer, gav kurser och gick egna utbildningar för att lära mig om alternativa metoder för läkning, personlig och andlig utveckling. Efter många år och fyra olika ställen där jag hyrt in mig sade jag upp alla kontrakt och tog det lugnt, eftersom jag hade jobbat för mycket under flera år och även ådragit mig en andra utbrändhet.

Efter en stillsam period blev det sedan två år med fokus på att utomlands utforska och uppleva uråldriga läror och växtmedicin från Sydamerika. Det var läkande för min kropp men utmanande, oändligt lärorikt och givande. Under denna period bytte jag också namn på mitt företag från ”Medicinewoman” till ”Livet & Själen i Harmoni” Därefter gick jag en evidensbaserad psykologi-utbildning i KBT. Allt för att komplettera det alternativa och andliga med det vetenskapliga. Intresset för funktionsmedicin tilltog och jag gick ett par kortare utbildningar för att lära mig mer om immunförsvar, inflammation, mage och tarm.

År 2020 är jag färdig medicinsk qigonglärare och medicinsk yogainstruktör. Min andra bok ”Den NYA människan” trycks och bokreleasen är spikad till lördagen 26 september då alla är hjärtligt välkomna! Se i ”kalender” för mer information.

 

Namn: Ann Häggebrant

Född: En sommardag på sextiotalet

Bor: i Varberg

Tidigare erfarenheter: Taxichaufför, Egen affär, Ekonomiassistent, Ordförande och Kassör i föreningsverksamhet, Ekonom

Jobbar som: Livs- & Själscoach som är en förening av shaman, medium, hälsokonsult, grand reiki-master, författare, KBT-terapeut, föreläsare, medicinsk qigonglärare och medicinsk yogainstruktör

Familj: Make och fyra söner

Fritiden: Ägnar jag åt att ge mig mycket ensamtid, men också tid till familjen. Tycker om att vandra och att ta hand om mig själv.

Bra egenskap: Mod och förändring

Mindre bra egenskap: Dåligt tålamod

Äter: Det mesta, helst inte kött

Dricker: Vatten, kaffe och grönt te

Motion: Dagliga promenader, yoga och qigong

Siktar på: Att fortsätta utvecklas och att njuta mer

Viktigast: Min familj

Älskar: Mig själv och livet