Plant Medicine San Pedro

Ett kraftfullt sätt att läka kropp, sinne och själ. Rädslor, depression, stress är på vanligt sätt är svårt att komma åt eftersom vårt logiska sinne vill göra motstånd. Många som varit med under åren säger att det är det bästa de gjort för här skedde en förändring på riktigt.

San Pedro har många namn bland annat Huachuma. Det är en helig och medicinsk kaktus som används av shamaner i Peru, Bolivia och Ecuador men också av indianer i Nordamerika samt av vissa samer Norden. I de flesta ursprungsbefolkningar finns liknande heliga sakrament för fysisk, emotionell, mental och andlig läkning och medvetandehöjning.

Gifter, slaggprodukter och tungmetaller som finns i mat, dryck, mediciner och vacciner samt vår omgivning påverkar vår hälsa negativt. San Pedro rensar kroppen på dna- och cellnivå samt återbringar det naturliga tillståndet. Ibland behövs en omgång och ibland flera, men för varje gång stimuleras vår självläkning för att på sikt nå balans, styrka och maximal energirotation.

San Pedro hjälper oss släppa huvudet, och det kan handla om mycket, såsom överansträngning, kontroll och malande tankar. Det som är motsatsen till nuet, närvaro, intuition och avslappning. Dessutom har vår kropp ett minne av det som varit, och skapar resonans till det vi utövar i sinnet. Fastän vi jobbat med våra tankar och känslor, så kickar kroppen igång vid minsta lilla tecken på stress, sorg eller rädsla och vi får känslan att vi inte kommer längre, utan behöver något kraftfullare som även jobbar på en undermedveten nivå. Medicinen kan liknas vid en ”detox” som rensar av negativa fysiska, emotionella, mentala och själsliga obalanser. Naturmedicinen öppnar dörren till oss själva inifrån och hjälper oss på flera sätt återgå till vårt naturliga tillstånd. Den påminner oss om vilka vi är och att det är vi själva som skapar våra egna liv.

I ceremonin med naturmedicinen och det heliga sakrament San Pedro ges en djup inre reflektion. San Pedro är en hjärt-öppnare som förenar oss med livet, Moder Jord och oss själva. Ofta ges en tydlighet, en större förståelse för vårt syfte i livet och en stor insikt om att vi är ingenting men också allting.

Som de flesta växtläkemedel varierar den individuella upplevelsen. Det är viktigt att komma ihåg att ingen erfarenhet/upplevelse någonsin är som för en annan person. Din intention med ceremonin kommer vara den största ledsagaren och medicinen kommer ge dig vad som behövs i ögonblicket.

En San Pedro ceremoni är en intensiv, dagslång upplevelse som är djup och transformativ och varar 7 – 10 timmar, ibland längre. Eftersom naturmedicinen ger oss en djup koppling till naturen och de fyra elementen, erbjuder jag ceremonier i naturmiljöer.

Reflektera över var du vill i ditt liv och be medicinen om rensning, vägledning och/ eller styrka. Samtidigt bör du inte du ha förväntningar utan förblir energiskt öppen för att få det naturmedicinen har att erbjuda. Förberedelserna för ceremonin spelar en viktig roll i kvaliteten. Minst en månad innan skall deltagarna vara fria från eventuell psykofarmaka eller liknande kemisk medicin. Alkohol, kött och socker bör undvikas några dagar innan.

Läs gärna mer om San Pedro i min nya bok ” Den NYA människan”

För mer information om platser och datum kontakta mig på info@livetochsjalen.se