Vikt Kost Motion

Det är ibland jobbigt att på egen hand starta en hälsosammare livsstil. För att nå viktnedgång finns det många metoder, bantingsprogram och föreningar som har ett ganska enkelspårigt tillvägagångsätt och glömmer det viktigaste, att vi känslomänniskor ofta lägger på sig vikt som ett beskydd för något annat.

GRUNDEN till att klara av sitt beslut om att bli friskare, lättare och piggare handlar om känslor, tankar, obalans och näringsupptag. Ofta har vi också en inflammation i kroppen på grund av kämpande, för mycket tankar och göromål som i sin tur bidrar till för lite närvaro och inkännande. Nästa steg är att ta tag i kosten, motionen, sömnen utan att göra det krångligt för vi skall komma ihåg att DU är den som KÄNNER vad som passar dig bäst.

Jag var med i viktväktarna när jag 25 år och det gav resultat som jag höll väldigt bra genom att också svälta mig själv emellanåt, vilket var mindre bra. När jag var närmare 40 år hade jag min tredje graviditet som var en tvillinggraviditet och gick upp 40 kilo. Jag lyckades gå ner en del men när jag närmade mig menopaus lade jag på mig vikt igen utan anledning. Idag förstår jag att mina två utmattningsperioder hade gjort kroppen trasig och att den nu gick i försvar. Fastän jag annars mådde bra gjorde vikten mig ledsen, så jag gick med i en LCHF grupp utan resultat. Sedan började jag träna väldigt mycket och gick ner endast tre kilo vilket var oförklarligt med tanke på hur mycket jag förbrände ihop med hur mycket jag åt.
Så småningom insåg jag att det var dags att använda ALLA mina kunskaper för att själv hitta orsaken, läkningen, stimulansen, vägen och resultatet. Min avsikt var att inte kämpa, utan att med ett steg i taget förstå MIN kropp, mina känslor, mina tankar och vem jag faktiskt var. En av grunderna var NÄRVARO och sedan var målsättningen att först och främst bli piggare och gladare för att därigenom hitta fler insikter på vägen. Idag har jag från sommaren 2019 gått ner 14 kilo. Min önskan är 6-8 till, vilket jag har som målsättning att uppnå till sommaren 2020.

När du tar hjälp av mig på din ”hälso-resa” så börjar vi med att titta på hur din situation ser ut. Din förhållningssätt till dig själv, hur din omgivning ser ut, dina relationer, inställningen till ditt arbete mm. Att ha modet att ställa sig på vågen är också ett av de första stegen som vi inte kan förbise. Din vikt skall du som du anteckna i en bok och följa. Du kommer få väga dig varje dag för att se de små resultaten som blir till större efter hand. Du behöver inte dela med mig om vad du väger, det kan för vissa kännas bra att få hålla det för sig själv. Vi går igenom din fysiska kropp, din mage och tarm, vad som smärtar och eventuellt inte fungerar. Vi går igenom din nuvarande kost och jag dig kunskap om hur du steg för steg förändrar för att äta mer ren, basiskt och näringsrik mat. Tillsammans lägger vi fokus på vad DU tycker om för mat, olika tillskott, då det handlar om att hitta DINA egna unika verktyg. Sedan tar vi oss en titt på om, och hur du motionerar i dagsläget och vad du kan tänka dig i fortsättningen. Vi tar små steg framåt och ser inte misstagen som felsteg, utan istället en spännande lära. Vi går även igenom sömn, känslor, tankar, beteende och ditt förflutna såväl som dina drömmar och visioner. Vi kommer också prata om närvaro och avslappning samt om hur vi gör i prövningar likt hunger, sug, trötthet, ledsamhet mm. Jag ser fram emot att hjälpa dig i något som kommer hjälpa dig mer än vad du tror för det handlar så mycket mer än VIKTEN!

KBT
Näringslära
Kost
Motion

Närvaro Andning & Avslappning
Sömn
Sorg & Rädslor

Du bokar dig på ett ”Vägledande och Läkande Samtal” via telefon eller besök genom BOKA-knappen ovan. Skriv gärna ”Vikt & Hälsoresa” i noteringsrutan så får du ett formulär att fylla i via mail innan vi ses. Då kan vi använda tiden mer effektivt under först mötet. Räkna med 1 – 3 samtal per månad i början. Om det blir många som vill ha hjälp i januari kommer jag starta upp en Facebook grupp för att inspirera och dela mer.