Medicinsk Qigong

Medicinsk qigong är en holistisk rörelsepedagogik samt en läknings- och utvecklingsprocess. Rörelserna hjälper alla delar av kroppen att utvidgas såsom hjärta, lungor, rygg, mage, tarm och lymfa. Spänningar löses upp och muskler och leder blir mjuka. Qigong rensar tankar, känslor, och stress samt hjälper oss hitta balans i kropp och själ.

Under livet har vi gått emot vårt naturliga tillstånd vilket även förändrat kroppens anatomi. Genom kraftfulla och enkla övningar kan livsenergin börja flöda fritt igen och vår medfödda självläkning påbörjas.

Medicinsk qigong finns i olika varianter och innebär olika rörelser, andning och mental koncentration för att signifikant förbättra alla grundfunktioner i den fysiska-, känslomässiga-, mentala och spirituella kroppen. Det har forskats om medicinsk qigong både i Sverige och utomlands och mycket goda resultat har uppnåtts. Qigong utvecklades i Kina och är en av fem huvudmetoder inom traditionell kinesisk medicin med syfte att förebygga och behandla sjukdomar.