Om mig

På 90-talet drabbades jag av panikångest, eksem, nedstämdhet och malignt melanom. Jag förstod att jag inte levde från hjärtat och började söka för att alternativt läka mig själv. Jag nosade på homeopati, yoga, massage och meditation. Jag förändrade mitt liv och fortsatte sedan med att gå kurser inom alternativhälsa, personlig och andlig utveckling. Jag sade upp mig som ekonom på ett större företag våren 2008, då jag drivit mitt företag sedan 2006. Känslan var stark i att satsa helhjärtat på mitt egna.

De första åren gav jag gruppmeditationer, utbildningar i reiki-healing och samt utbildade reiki-masters. Jag hade långa och korta utbildningar i shamanism och munay-ki. Jag hade privata samtal, seanser, andliga kvällar samt reste runt i Sverige med olika event. Jag hade och längre mediala utbildningar. Jag startade även ett handelsbolag med en väninna och drev alternativmässor. Jag vidareutbildade mig i regndroppsterapi, lama-fera healing, näringslära och energimedicin. Ihop med en annan väninna drev jag också upp ett hälsocenter. Under 2013 – 2015 jobbade jag med trans (att kanalisera i olika medvetandetillstånd) med grupper, vilket var mycket berikande. Jag skrev min första bok och släppte den sommaren 2015.

Resor med grupper och även privat har också varit en stor del av min verksamhet sedan 2009. Jag har träffat medicinmän, shamaner och indianer men afrikas energi var den mest utmanande och jag har konfronterats med krafter jag inte trodde fanns. Där uppstod mötet med ”Sammarah”, min medicinkvinna, som är den röda energin, kundalini-energin. Masken, Sammarah, är en symbol och en frekvens, hon är sårbarheten och kraften. Ayahuasca hörde jag talas om 2008 och åkte till Peru 2010 för att utforska och uppleva denna medicin. Detta ledde senare till mer kunskap om olika naturmediciner.
Jag åkte också iväg själv utomlands 2013 för att träffa en av världens mest kända shamaner. I hennes hem fick jag kunskap och vägledning. Ett fint möte som jag aldrig glömmer.

Efter många år och fyra olika ställen där jag hyrt lokal, sade jag upp alla kontrakt och tog det lugnt, eftersom jag hade jobbat för mycket under flera år och även ådragit mig en andra utbrändhet. Under denna lite mer stillsamma period hade jag också gåvan att under ett par år få ha en hopi-indian som nära vän vilket gav förståelse för deras historia och heliga kunskap.

Efter en stillsam period blev det sedan två år, 2015 – 2017, fokus på att utomlands för att fortsätta utforska och uppleva uråldriga läror och växtmedicin från Sydamerika. Det var läkande för kropp, sinne och själ samt starkt utmanande och oändligt lärorikt. Det blev också många retreats för mina grupper att hänga med på. Under denna period bytte jag också namn på mitt företag från ”Medicinewoman” till ”Livet & Själen i Harmoni”.

Åren med läror har inneburit ett djupt inre arbete för att hitta källan av frid och frihet, men jag ville lära mig mer. Så jag gick en evidensbaserad psykologi-utbildning i KBT för att komplettera det alternativa och andliga med det vetenskapliga. Sedan gick jag ett par utbildningar i funktionsmedicin. Efter väntan på grund av pandemin blev jag också under 2020 färdig medicinsk qigonglärare och medicinsk yogainstruktör. Samma år släppte jag också min andra bok ”Den NYA människan”.
Efter pandemin drog allt igång som vanligt med ”Livs- & Själscoachutbildningen”, kursen i ”Shamansk Levnadsvisdom” samt retreaten utomlands.

Att vara nyfiken och att lära nya saker är en del av den jag är därför läser jag 2023/2024 en utbildning i homeopati vilket har varit ett stort intresse sedan tidigt 90-tal. Jag kommer inte jobba som klassisk homeopat men jag jobbar med homeopati och homeopatiska läkemedel för att hjälpa människor må bra i kropp, sinne och själ.

Under 2024 kommer jag föreläsa lite mer, släppa mina längre utbildningar och istället fokusera mentorskap, resor, kortare workshops och samtalen som rullar på som vanligt. VÄLKOMMEN!

Namn: Ann Häggebrant

Född: En sommardag på sextiotalet

Bor: i Varberg

Jobbar med: Uråldrig visdom, alternativmedicin, psykologi, shamanism, mediumskap, naturmedicin, andlighet, meditation, coachning, andningstekniker, shamansk healing, lama fera healing, reiki-healing, medicinsk yoga, medicinsk qigong, homeopati

Familj: Make, fyra vuxna söner och en katt

Fritiden: Ägnar jag åt att ge mig mycket ensamtid, men också tid till familjen. Tycker om att vandra och att ta hand om mig själv.

Äter: Det mesta, helst inte kött

Dricker: Vatten, grönt te och kaffe ibland samt vin e vid festliga tillfällen

Motion: Dagliga promenader, ibland längre vandringar, yoga och qigong

Siktar på: Att njuta mer av livet

Viktigast: Mig själv och min familj

Älskar: Livet