Om mig

På 90-talet drabbades jag av panikångest, eksem, nedstämdhet och malignt melanom. Jag förstod att jag inte levde från hjärtat och började söka för att alternativt läka mig själv. Jag nosade på homeopati, yoga, massage och meditation. Jag förändrade mitt liv och fortsatte sedan med att gå kurser inom alternativhälsa, personlig och andlig utveckling. Jag sade upp mig som ekonom på ett större företag våren 2008, då jag drivit mitt företag sedan 2006. Känslan var stark i att satsa helhjärtat på mitt egna företag.

De första åren hade jag meditationer, utbildningar i reiki-healing och samt utbildade reiki-masters. Jag hade långa och korta utbildningar i shamanism och munay-ki. Jag gav privata samtal, regressioner, hade seanser, tarotkurser och olika mediala utbildningar samt reste runt i Sverige med olika event. Jag startade även ett handelsbolag med en väninna och drev alternativmässor. Jag vidareutbildade mig i regndroppsterapi, lama-fera healing, näringslära och energimedicin. Ihop med en annan väninna drev jag också upp ett hälsocenter. Under 2013 – 2015 jobbade jag med trans i olika grupper, vilket var mycket berikande. Jag skrev min första bok och släppte den sommaren 2015.

Resor med grupper har också varit en stor del av min verksamhet sedan 2009. Jag har träffat medicinmän, shamaner och indianer. Afrikas energi var den mest utmanande och jag har konfronterats med krafter jag inte trodde fanns. Där uppstod mötet med ”Sammarah”, och den röda energin, kundalinienergin.
Jag vandrade vidare och lärde mig mer, hade många kurser men gick också egna utbildningar för att lära mig om alternativa metoder för läkning, personlig och andlig utveckling.
Efter många år och fyra olika ställen där jag hyrt in mig sade jag upp alla kontrakt och tog det lugnt, eftersom jag hade jobbat för mycket under flera år och även ådragit mig en andra utbrändhet.

Efter en stillsam period blev det sedan två år med fokus på att utomlands utforska och uppleva uråldriga läror och växtmedicin från Sydamerika. Det var läkande för kropp, sinne och själ samt utmanande och oändligt lärorikt. Det blev också många retreats för grupper att hänga med på. Under denna period bytte jag också namn på mitt företag från ”Medicinewoman” till ”Livet & Själen i Harmoni” Därefter gick jag en evidensbaserad psykologi-utbildning i KBT för att komplettera det alternativa och andliga med det vetenskapliga. Sedan gick jag ett par utbildningar i funktionsmedicin. År 2020 blev jag färdig medicinsk qigonglärare och medicinsk yogainstruktör samt släppte min andra bok ”Den NYA människan”. Jag startade sedan igång två längre utbildningar igen, ”Livs- & Själscoachutbildningen” samt ”Shamansk Levnadsvisdom”. Från och med december 2021 har jag haft flera retreats utomlands igen, och det är fantastiskt att kunna återuppta detta efter nedstängningar och restriktioner. Jag läser 2023/2024 en utbildning i homeopati vilket har varit ett stort intresse sedan tidigt 90-tal.

Den högsta manifestationen av andlighet handlar om att må bra och att leva i glädje trots kaoset i vår värld. Tiden vi lever i är en spegel till vårt inre. Vi testas för att hitta vår inre kärna av hälsa och glädje. Ju fler som hittar nyckeln, desto mer medvetenhet kommer spridas till världen.

Namn: Ann Häggebrant

Född: En sommardag på sextiotalet

Bor: i Varberg

Jobbar med: Andlighet, hälsa, alternativmedicin, intuition, uråldrig visdom, psykologi, naturmedicin, meditation, andningstekniker, shamanism, healing, medicinsk yoga, medicinsk qigong, kost, homeopati

Jobbar som: Livs- & Själscoach, Alternativterapeut, Shaman, Medium, Författare, Qigonglärare, Yogainstruktör, KBT-terapeut, Meditationslärare, Hälsokonsult, Healer (längre fram även som homeopat)

Familj: Make och fyra vuxna söner

Fritiden: Ägnar jag åt att ge mig mycket ensamtid, men också tid till familjen. Tycker om att vandra och att ta hand om mig själv.

Äter: Det mesta, helst inte kött

Dricker: Vatten, grönt te och kaffe ibland samt ett glas vin vid festliga tillfällen

Motion: Dagliga promenader, yoga och qigong

Siktar på: Att njuta mer av livet

Viktigast: Mig själv och min familj

Älskar: Livet