Medicinsk Yoga

Medicinsk yoga är utvecklad ur den klassiska kundaliniyogan och är en terapeutisk yoga för läkning, utveckling och balans. Vi fokuserar på andning, att böja och stretcha i olika mjuka övningar där alla utgår från sin egen känsla och kropp. Vi använder oss också av mantran, meditation och djupavslappning.

Medicinsk yoga passar alla! Den är även bra för personer med fysisk eller psykisk smärta. Den är också bra för hjärtat och blodtrycket samt en kraftfull hjälp för människor som drabbats av utmattningssymtom eller utbrändhet. Yogan dämpar det sympatiska nervsystemet och aktiverar det parasympatiska, det blir ”lugn och ro systemet” istället för obalans och för mycket tankeverksamhet. Yogan kombineras med andningsövningar, mantran och meditation.

Yogan stimulerar kropp och själ och gynnar därmed vår egen självläkning. Det är också ett fantastiskt verktyg som hjälper oss möta vardagens händelser mer centrerat och lugnt samt en teknik för att uppnå medvetenhet.

Att bli mer medveten är att lyssna ”inåt” och på oss själva, istället för på andra och annat. Medicinsk yoga är ett verktyg för att bli mer närvarande i nuet, att vara medveten om det som händer, att vara uppmärksam och acceptera istället för att analysera eller att tänka för mycket.

Fördelarna upplevs ganska snabbt i kropp, känsla, tanke och själ. Forskning har visat att medicinsk yoga ger effekter på kroppen efter bara något enstaka pass.

Välkommen!