Munay-Ki Kurs

Munay-ki är de tio initieringsriterna till den shamanska medicinvägen. Munay betyder ”jag älskar dig” eller ”var den du är” på Quechua. Inka profetiorna talar om att en ny typ av människa håller på att uppstå på Jorden, en människa som lever fri från rädsla och befinner sig i sin änglalika natur. Munay-ki riterna är koden för den nya människan och ges vidare i form av tio energiöverföringar.

Sedan 2009 har jag haft kurser och olika event i Munay-ki. Denna tvådagars kurs får ni ta emot riterna, lära er innebörden av dem samt lära er om medicinhjulet och hur ni ger riterna vidare till andra.  Ni får information samt meditationerna på som hör till Munay-ki på papper. Välkommen på två dagars kurs som kommer ge dig många nycklar och verktyg.

Den första riten

Den första riten är ”Healers Rite”, som förbinder dig med Earthkeepers från det förgångna som kommer för att hjälpa dig i ditt personliga helande. Laikorna vet att vi har en oerhörd andlig hjälp tillgänglig för oss. Dessa ljusvarelser arbetar med oss under vår meditation och när vi sover för att hela våra sår från det förflutna och de sår vi ärvt av våra förfäder.

Den andra riten

Den andra riten består av ett skydd som installeras i ditt ljusenergifält. Dessa är kända som ”Bands of Power” och består av fem energiband som representerar jord, luft, eld, vatten och rent ljus.

Dessa band installeras i ditt ljusenergifält och fungerar som ett filter som bryter ner negativ energi som kommer i din väg till något av de fem elementen. På detta sätt kan dessa negativa energier ge dig näring istället för att förgifta dig eller göra dig sjuk.

Den tredje riten

Den tredje riten är ”Harmony Rites”, i vilken du tar emot sju arketyper, ett i varje chakra. I första chakrat tar du emot ormens arketyp, jaguaren tas emot i andra chakrat, kollibrin i det tredje och örnen i det fjärde. Därefter tar du emot tre ärkeänglar i de tre övre chakrana. Huascar Inka, väktare av den undre världen och det undermedvetna överförs till det femte chakrat. Quetzacoatl, Americas befjädrade ormgud och väktare för mellanvärlden (vår medvetna värld) överförs till sjätte chakrat och Pachakuti, beskyddaren av den övre världen (vår Gudsmedvetenhet) och beskyddaren av den tid som ska komma, överförs till sjunde chakrat. Dessa arketyper överförs till dina chakran som frön. Denna rit hjälper dig att ömsa ditt förflutna såsom ormen ömsar sitt skinn.

Den fjärde riten

Därefter kommer ”Seer Rites” Denna rit installerar trådar av ljus som sträcker sig från ditt syncentrum på baksidan av huvudet till tredje ögat och hjärtchakrat. Denna övning hjälper dig att väcka din förmåga att uppfatta den osynliga världen. Många elever på Healing the Light Body School upptäcker att de några månader efter att ha fått Seer Rites har förmågan att uppfatta energier.

Den femte riten

Den femte riten är ”Daykeeper rites”. Daykeepers var mästare över de urgamla stenaltare som finns på heliga platser runt omkring i världen, från Stonehenge till Machu Piccu. Daykeeper har förmågan att kalla på kraften hos dessa urgamla altare för att hela och bringa balans i världen.

Denna rit är en energiöverföring som sammanför dig med linjen/arvet av Laikor från det förflutna. Enligt sägnen kallar Daykeepers på solen så den stiger upp varje morgon och går ner varje kväll. De försäkrar sig om att människorna var i harmoni med Moder Jord och ärade det feminina. Daykeepers var barnmorskor som övervakade födslar och död, de var de ört kunniga eller de kloka gummorna. De var oftast kvinnor och hade kunskap om den feminina jorden. Denna initiering påbörjar ditt helande av det feminina i dig och det hjälper dig att gå bortom rädsla och att praktisera fred.

Den sjätte riten

Den sjätte är ”Wisdomkeeper rites”. Legenderna säger att den urgamla visdomen lever i de höga bergen. De snöbeklädda topparna var vördade som kraftplatser, precis som andra berg runt om i världen, från Mt. Sinai till Mt. Fuji till Mt. Olympus, har blivit ärade som platser där människan mött det Gudomliga. Linjen av Wisdomkeepers är medicinmän och medicinkvinnor från det förgångna som övervunnit döden och klivit ur tiden. Wisdomkeepers uppgift är att beskydda medicin lärorna och att dela med sig av dem till andra när de så finner lämpligt. Denna rit hjälper dig att kliva bortom tiden och smaka på evigheten.

Den sjunde riten

Den sjunde är ”Earthkeeper rites”. Denna rit sammanför dig med en linje av ärkeänglar som är beskyddare av vår galax. De sägs ha mänsklig form och vara höga som träd. Earthkeepers, som är ombud och tjänare för allt levande på jorden, står under direkt beskydd av dessa ärkeänglar och kan åkalla deras krafter när de behöver för att bringa helande och balans till vilken situation som helst. Earthkeepers rites hjälper dig att gå vägen som ”den som ser” och att drömma världen till verklighet.

Den åttonde riten

Den åttonde är ”Starkeepers rites”. Denna rit förankrar dig tryggt i tiden efter den stora transformationen som sägs ska komma omkring 2012. Enligt sägnen så kommer din fysiska kropp att börja utvecklas till Homo Luminous när du tagit emot denna rit. Jag började leva och processa händelserna i mitt liv på den andliga nivån. När du tar emot denna rit tar du på dig att vara en förvaltare för tiden som skall komma och alla framtida generationer.

Den nionde riten

Den nionde riten är ”Creator Rite”. När du tar emot denna rit väcker du Gudsljuset inom dig och blir förvaltare för hela skapelsen, allt från lilla minsta korn till den största samlingen av galaxer i universum. Denna rit har aldrig tidigare varit tillgänglig på jorden. Även om det funnits individer som uppnått denna nivå och väckt upp sitt Kristusmedvetande eller Buddhamedvetande, har det aldrig varit möjligt att överföra detta från människa till människa förrän nu. Så även om överföringar från Ande till människa har förekommit så har överföringar människa till människa varit omöjliga fram till nu. Creator rite bars fram och blev givna som gåvor till oss av Inkaäldre i Anderna sommaren 2006.

Den tionde riten

Den tionde riten är ”Nustas Rite”. En rit där du tar emot energin av Inka prinsessorna. Den energi som får allt levande här på jorden att följa livets cykel med födelse, död och återfödelse. Nustas är skaparkraften, drivkraften att flyta med i det enda som är konstant i livet – förändring/utveckling/förnyelse. Nustas energin är den energi som får frön att slå ut i blom, saven att stiga i träden och ger kraften till våra celler att reproducera sig.

Läs mer på: thefourwinds.com/the-rites-of-the-munay-ki

Tid: Kl 10:00 – 17:00 båda dagarna
Plats: Kungsgatan 8B, VARBERG
Pris: 4100 kr
500 kr i anmälningsavgift. Resterande betalas via swish 123 181 47 06 eller bankgiro 207-0340 en vecka innan kursstart. 

Datum: Ingen ny kurs planerad i nuläget. 

Boka din plats genom att maila mig namn, adress och telefonnummer på info@livetochsjalen.se. När du fått din plats bekräftad betalar du 500 kr i anmälningsavgift på swish 123 181 47 06 eller via bankgiro 207-0340. Max antal deltagare är 8 st. Ta med dig vattenflaska och en lunchlåda, då vi äter tillsammans på plats. VÄLKOMMEN!