Plant Medicine Cacao

Kakaoträdet växer i tropiska zoner. Mayaindianerna, aztekerna, samt andra liknande kulturer i Latinamerika såg kakao som något heligt. Kakao är INTE detsamma som choklad, även om båda härstammar från frön av samma träd. Skillnaden mellan ceremoniell kakao och kakaopulver är hur bönan processas.
För att framställa kakaopulver fermenteras bönorna för att sedan torkas och rostas i hög temperatur. Därefter pressas bönorna till en kakaomassa och fettet separeras från massan och det som återstår mals ner till det vi kallar kakaopulver.
För att framställa denna formen av kakao som jag använder fermenteras bönorna och sedan soltorkas dem eller rostas lätt i låg temperatur. Efter torkning så skalas bönorna och mals till en massa som man sedan formar till block. Hela processen görs oftast för hand utav plant medicine mästare.
Eftersom denna kakao innehåller kakaobönans naturliga fetter och inte processas i så höga temperaturer så innehåller den många aktiva ämnen som kakaopulver saknar.
Precis som med San Pedro plant medicine är det viktigt att den som arbetar med kakaon har vördnad och respekt för medicinen och förstår vikten av intention, kärlek och närvaro under tillredningen och under ceremonin. 

Denna vackra kakao ceremoni grundar oss, hjälper oss att få ut mer av meditation, förstärker känslan av tacksamhet och kärlek. Ceremonin ökar serotoninnivåerna i kroppen som är ett glädjehormon samt förstärker vårt dopamin, som ger motivation. Ceremonin ger också en känsla av lugn eftersom kakaon hjälper muskler och nerver att slappna av vilket bidrar till ökad klarhet. Beroende på dosen kan det ta upp till 30 minuter att känna effekterna. Det kommer att trubbas av efter ca 3 timmar. Tar du antidepressiva läkemedel, blodtrycksmedicin eller har en allvarlig hjärtsjukdom bör du avstå från att delta eller dricka endast väldigt lite av sakramentet.  Rådgör med mig om du har frågor. 

Under ceremonin dricker vi medicinen tillsammans. Vi kommer sedan meditera och välkomna healingen från kakaon. Vi gör healing rituals och har även ”sharings” då vi delar med oss av våra upplevelser. Dessa event kan se olika ut eftersom vi håller oss öppna för vad ”the spirits” vill ge oss. 

VÄLKOMMEN!