Shamanic Cacao Ceremony

Välkommen på en shamansk cacao-ceremoni för att stilla vårt sinne och för att fylla våra hjärtan med kärlek. Allt för att fördjupa relationen med oss själva.

Kvällen kommer också innehålla trummeditation, andra meditationer, samtal och medial vägledning då jag förmedlar budskap från andevärlden.
Kakaoplantan leder oss hem till hjärtat, vår innersta essens för att injicera den heliga kraften av vitalitet, kreativitet, närvaro och kärlek. Tillsammans rensar vi det som begränsar oss för att återupprätta balans och egenvärde. Kom gärna på fastande mage, eller att du ätit en lätt lunch eller mellanmål några timmar innan. Drick med fördel ej koffein denna eftermiddag.

Plant Medicine Cacao Ceremoni
Trummeditation
Meditation
Sharings
Medial vägledning 

Pris: 600 kr som betalas vid ankomst via swish eller kontant
Tider: 17:30 – ca 21:00 (kom i tid)
Datum: Tisdagen 16 april
Anmälan: Genom BOKA-knappen ovan eller tryck HÄR
Plats: Beas Gongyoga, Järngatan 2, Varberg 
Ta med: En porslinsmugg, vattenflaska samt frukt eller lättare mellanmål att inta i slutet på kvällen. 

Välkommen på en magisk kväll tillsammans! Fri avbokning senast 7 dagar innan. Sedan är anmälan är bindande om inte platsen kan ersättas med någon annan. Ta med dig en vattenflaska, frukt eller liknande och en porslingsmugg som du tycker om.

Sacred plant medicine Cacao
Kakaoträdet växer i tropiska zoner. Mayaindianerna, aztekerna, samt andra liknande kulturer i Latinamerika såg kakao som något heligt. Kakao är INTE detsamma som choklad, även om båda härstammar från frön av samma träd. Skillnaden mellan ceremoniell kakao och kakaopulver är hur bönan processas.
För att framställa kakaopulver fermenteras bönorna för att sedan torkas och rostas i hög temperatur. Därefter pressas bönorna till en kakaomassa och fettet separeras från massan och det som återstår mals ner till det vi kallar kakaopulver.
För att framställa denna formen av kakao som jag använder fermenteras bönorna och sedan soltorkas dem eller rostas lätt i låg temperatur. Efter torkning så skalas bönorna och mals till en massa som man sedan formar till block. Hela processen görs oftast för hand utav plant medicine mästare.
Eftersom denna kakao innehåller kakaobönans naturliga fetter och inte processas i så höga temperaturer så innehåller den många aktiva ämnen som kakaopulver saknar.
Precis som med San Pedro plant medicine är det viktigt att den som arbetar med kakaon har vördnad och respekt för medicinen och förstår vikten av intention, kärlek och närvaro under tillredningen och under ceremonin. 

Denna vackra kakao ceremoni grundar oss, hjälper oss att få ut mer av meditation, förstärker känslan av tacksamhet och kärlek. Ceremonin ökar serotoninnivåerna i kroppen som är ett glädjehormon samt förstärker vårt dopamin, som ger motivation. Ceremonin ger också en känsla av lugn eftersom kakaon hjälper muskler och nerver att slappna av vilket bidrar till ökad klarhet. Beroende på dosen kan det ta upp till 30 minuter att känna effekterna. Det kommer att trubbas av efter cirka tre timmar. Tar du antidepressiva läkemedel, blodtrycksmedicin eller har en allvarlig hjärtsjukdom bör du avstå från att delta eller dricka endast väldigt lite.  Rådgör med mig om du har frågor.