Shamanic Plant Medicine San Pedro

Tryck HÄR för att se min video om San Pedro på YOUTUBE 

To read the texture below in english press HERE

En kraft från naturen som saknar ord. Naturmedicinen som ger expansion för att rensa kropp, sinne och själ. En vägvisare för att kunna leva på riktigt. Nyckeln till yttre rymden och den inre källan. Verklighetens natur och medvetandets mysterium. Helt naturlig men också övernaturlig. En resa hem och tillbaka hem. Ibland om och om igen, för att fortsätta livet med vetskapen, förståelsen, hjärtat och närvaron.

San Pedro har många namn bland annat Huachuma. Det är en helig och medicinsk psykadelisk kaktus som används av shamaner i Peru, Bolivia och Ecuador men också av indianer i Nordamerika samt av vissa samer Norden. I de flesta ursprungsbefolkningar finns liknande heliga sakrament för fysisk, emotionell, mental och andlig läkning och medvetandehöjning.

San Pedro hjälper oss släppa huvudet, och det kan handla om mycket, stress, kontroll och malande tankar. Det är motsatsen till närvaro, intuition och självläkning. Ibland bär kroppen på tunga minnen som lagrats i våra celler och då behöver vi något kraftfullare, eftersom dessa präglingar skapar resonans till det vi utövar i sinnet. Fastän vi jobbat på olika sätt med oss själva så kickar kroppen igång vid minsta lilla tecken på stress, sorg eller rädsla. Därför är San Pedro något utöver det vanliga och innebär läkning och utveckling på en mycket djup nivå.

San Pedro rensar också slaggprodukter och gifter som vi erhållit från mat, mediciner och annat i vår omgivning. Det kan liknas vid en ”detox” som rensar tunga fysiska-, emotionella-, mentala- och själsliga obalanser. San Pedro öppnar vårt inre och hjälper oss återgå till vårt självläkande naturliga tillstånd samt påminner oss om vilka vi är, och att vi själva skapar våra liv.

I ceremonin med den psykadeliska naturmedicinen och det heliga sakrament San Pedro ges en djup inre reflektion. En hjärt-öppnare som förenar oss med livet, Moder Jord och oss själva. Ofta ges en tydlighet, en större förståelse för vårt syfte i livet och en stor insikt om att vi är ingenting men också allting. Det är viktigt att komma ihåg att ingen erfarenhet/upplevelse någonsin är som för en annan person. Din intention med ceremonin kommer vara den största ledsagaren och medicinen kommer ge dig vad som behövs i ögonblicket.

Det kan finnas många olika anledningar och intentioner varför vi vill delta i en ceremoni med San Pedro. Det kan vara något eller några av dessa

”För att se hur jag kan ta itu med livet på ett annat sätt.”
”Jag upplever problem med hälsan och behöver vägledning.”
”Jag vill vara med för min personliga och andliga utveckling, det vill säga lära mig mer om mig själv, mina förmågor, möjligheter och den bästa vägen eller det bästa sättet att leva”
”Jag har blockeringar som jag vill titta på, rensa och läka”
”Jag vill få klarhet i delar av min personlighet som är dolda för mig”
”Jag vill rensa mina destruktiva tankemönster”
”Jag önskar få visioner som kan hjälpa mig i min helande process”
”Jag vill få tillbaka mitt sanna jag, den delen av mig som jag tappat”
”Jag vill bli en bättre terapeut”
”Jag vill bli mer medial och öppna upp för andevärlden”

En San Pedro ceremoni är en intensiv, dagslång upplevelse som är djup och transformativ och varar 8-12 timmar, ibland längre. Eftersom naturmedicinen ger oss en djup koppling till naturen och de fyra elementen, erbjuder jag ceremonier i naturmiljöer.

Reflektera över var du vill i ditt liv och be medicinen om rensning, vägledning och/ eller styrka. Samtidigt bör du inte du ha förväntningar utan förblir energiskt öppen för att få det naturmedicinen har att erbjuda. Förberedelserna för ceremonin spelar en viktig roll i kvaliteten. Minst en månad innan skall du vara fri från eventuell psykofarmaka eller liknande kemisk medicin. Alkohol, kött och socker bör undvikas några dagar innan.

Psykedeliska substanser är ett samlingsnamn för psykoaktiva ämnen med liknande effekter. Några exempel är psilocybin, meskalin, THC och DMT. I San Pedro är det psykoaktiva ämnet meskalin.

Psykedelisk terapi har blivit ett växande forskningsområde det man bland annat har sett är att psykedeliska substanser kan förändra mycket såsom perception, stämningsläge och kognitiva förmågor. San Pedro påverkar kropp, sinne och själ och ingenting går att separera från det andra. När mushjärnor studerats efter påverkan av psykedelika har man sett att synapser i hjärnan bildats, det vill säga att nervcellerna funnit nya vägar att kommunicera. Eftersom meskalinet påverkar sinnet påverkas också kroppen i lika stor utsträckning eftersom huvud och kropp är starkt sammankopplade.

 

Under en San Pedro ceremoni försöker hjärnan tolka en större mängd information som vi inte är vana vid och använder sig av referenser bland våra tidigare upplevda minnen och föreställningar. För vissa deltagare kan det upplevas som en oreda men det är detta som efteråt öppnar upp för nya sätt att tänka samt ger ökad självförståelse. En enda ceremoni med San Pedro ger oftast en relativt snabb och långvarig effekt men oftast behövs ytterligare en eller ett par till för att nå det resultat vi önskar.

Under en San Pedro ceremoni rensas blockeringar i kropp, sinne och själ för att läkas och frisläppas. Det som inte passar in i vårt välmående tillstånd rensas och kan under ceremonin skapa klarvetade, förståelse och kärlek, men också illamående, trötthet och huvudvärk. San Pedro en helhetsmedicin som anpassar sig till varje individs historia, situation i nuet, samt den intention man har med sig inför en ceremoni. Detta går utöver vår logik och måste därför hanteras och ses som en andlig medicin, i alla avseenden.
Vi som preparerar och bistår andra i sina inre resor behöver själva ha erfarenheter och förståelse, samt gåvan att kommunicera med växtens medvetande. Det finns ingen utbildning i det, utan sker genom många års egna processer med San Pedro samt lång erfarenhet av att hjälpa andra.

Det har kunnat visas i studier att människor som tagit psykedeliska växtmediciner mått bättre och att det oftast består. Dock är det viktigt att det sker med någon erfaren person som också kan dosera substansen rätt, och att ceremonin det sker i ett organiserat och tryggt sammanhang. Den som tar ansvar och håller i ceremonin behöver ha erfarenhet av terapeutiska samtal för att efteråt kunna samtala med deltagarna efteråt om upplevelser, tankar och känslor.

Jag åkte till Peru 2010 för att uppleva och lära för att sedan fortsätta med det under många år på olika sätt. I nio år har jag arbetat med heliga psykedeliska naturmediciner för klienter på olika ställen i Europa. Jag råder ingen att göra ceremonier på egen hand och jag råder inte någon att bryta mot lagen. För att få råd, tips och hjälp att göra en ceremoni boka ett gratis telefonsamtal HÄR.

Tryck HÄR för att se Divine Cactus Huachuma på YOUTUBE

Tryck HÄR för att se trailern om Netflix serien ”How to change your mind” 

Tryck HÄR för att se TV4 Godmorgon ”Psykedelisk substanser kan öka folkhälsan”

Läs mer om mig HÄR

Du kan också läsa mer på min vän Oskars hemsida, om psykedelisk terapi. Tryck HÄR 

Recensioner från deltagare:

Lite reflektioner fyra veckor efter San Pedro-retreaten.
Jag känner mig mycket mer lugn och harmonisk nu än förut och låter livet rulla på i sin takt utan stress och tvång och utan att forcera saker och ting. Det är inte att jag blivit loj eller oengagerad utan bara mer här och nu. Jag känner också mer tillit än innan. Livet och människor runt mig har blivit mjukare, vänligare och kärleksfullare och jag inser att det är jag själv som har ändrats. Jag känner inte heller någon panik längre över att hasta ifrån jobbet jag har, även om jag håller ögonen öppna inför nya möjligheter.

Just nu är jag också väldigt nöjd med att bara vara med mig själv och att vila i lugnet. Det jag också vill dela med mig av är att jag en dag satte mig ner och visualiserade alla känslomässiga band till mina föräldrar och syskon och helt sonika klippte av allesammans. Det kändes först svårt och elakt men jösses vilken lättnad efteråt, den ryggsäcken var tung! Nu känner jag mig så mycket friare och kan älska dem på ett annat sätt.

Tänk att, från att ha känt en viss besvikelse över att det inte ”hände” så mycket på retreaten till att känna det har hänt jättemycket efteråt! Fantastiskt! Tusen miljoners tack för att du frågade om jag vill följa med.

Jag tänker mycket på att komma tillbaka och göra det igen för att utvecklas mer. Helst snarast men jag kanske ska lugna mig och ha tillit att jag känner när det skall ske. Tack återigen för att du gör detta för oss.
Helen

 

Från rädslor till frihet
Jag var sex år när en av mina föräldrar fick en djup psykisk sjukdom. Innan dess hade alkohol funnits i min familj och varit en del av min vardag. Min uppväxt var svår. Utöver det ha jag alltid varit överkänslig och kände jag in och läste av människor vart jag än gick. Jag började med antidepressiva mediciner när jag var ca 17 år på grund av panikångest som senare utvecklades till depressioner. Jag levde med en konstant oro, katastroftankar och mycket ångest. Utöver fanns en rädsla för att en dag bli sjuk och att inte orka mer.

Jag har träffat fem till sex psykologer genom mitt liv. Det tog många år innan jag nådde hela vägen fram till Ann. Många saker var menat att falla på plats innan jag var redo. 

Efter fyra till fem gånger med sorgeterapi hos Ann presenterade hon San Pedro och jag fick hem ett dokument med information. Vid detta tillfälle insåg jag att om detta hade hänt tre till fem år tidigare så hade jag inte ens funderat på att åka med. Troligtvis hade jag skrattat åt det. Men kraften i det var så stark så det gick snabbt att bestämma sig. Jag gjorde ingen sökning på San Pedro innan för att vara så öppen som möjligt för det som skulle ske.

Dagen för ceremonin var extremt känslomässigt påverkad och kunde knappt prata. Tårarna rann så fort jag öppnade munnen. Jag trodde att jag skulle säga hejdå till en stor del av mig själv men det funkade inte så. Istället landade jag i nuet och San Pedro påbörjade sin process i mig. Allt öppnades inom mig. Det är svårt att förklara men det var som om allt blev vitt för mig. Sedan förklarades allt för mig om livet, styrka, balans, tankar, energi och mycket annat. Färger, bilder och ansikten flödade konstant inom mig. Det blev som en grundläggande förklaring om grundstenarna i livet för att sedan gå över till mina egna frågor. Dessa handlade bland annat om hur jag kommit dit jag gjort och mitt liv. Jag fick svar. Innan ceremonin hade jag en stark tro på att jag skulle lämna en del av mig kvar, men jag lämnade inte något, utan jag lärde mig istället att förstå.
När jag kom hem var jag en helt annan människa. Allt hade förändrats på något sätt. Det var tyst i mitt huvud för första gången sedan jag var liten. Jag sätta mig på en stol och bara vara och utöver detta började mina intressen omgående förändras.

Ett tag efter kände jag att det fanns mer jag ville förändra, förstå, se, bearbeta och uppleva så jag anmälde mig för en ny omgång. Inför denna ceremoni och retreat skedde något märkligt. Processen började redan några dagar innan det var dags. Jag började förändra tankar och hur jag såg på saker. Väl på plats hade jag bestämt mig för att grunda mig ännu mer. När medicinen började verka kändes det nästan som att träffa en god vän igen. Jag besökte två tillfällen i mitt liv som jag bett om att få förstå. Efter dessa dök även ett tredje tillfälle upp i mitt liv upp som jag inte ens tänkt på själv. Jag fick förklaringar om varför saker hänt, hur det hängde ihop och vad min uppgift var. 

Efter dessas två omvälvande gånger är jag som person är helt förändrad. Jag har nya intressen ser saker på andra sätt. Det kommer dagar med lite ångest men det är ändå inte sig likt, för nu är jag för första gången jag. Lite konstig när man inte riktigt kan förstå alla beslut man förut gjort eftersom de baserades på rädsla som är nästan borta. Vissa delar finns ju kvar i mig, för det är den jag är.
Marcus

 

När kan det vara dags igen?
Ann, det händer så mycket fantastiskt med mig!
Nu känns som om blodet flödar rent och lätt genom kroppen. Allt flödar mjukare och hjärtat behöver inte jobba så hårt. Det fysiska hjärtat och det yogiska hjärtat.
Jag tänkte på morgonen, dagen efter ceremonin, att inte vill vara med igen, för det var för mig mycket smärtsamt och jobbigt. Nu har det gått ett par veckor och jag undrar hur snart det kan vara dags igen? 

Jag har inte behövt någon treo eller alvedon sedan San Pedro. Jo förresten, faktiskt en. Men då hade jag burit mig lite dumt åt i min iver att testa kapaciteten. Jag får inte längre huvudvärk av små påfrestningar. Känslan av metalltandvärk i huvudet är borta. Sjukdomskänslan, influensasymtomen är kraftigt minimerade. Virusbelastningen på kroppen (som jag klart och tydligt känt men sjukvården dissat eftersom de förlitar sig helt o hållet på mina normala) har lättat helt enormt!

Jag har kunnat ta tag i lite saker och sätta snurr på en del stagnerad gammal energi. Med förnyad kraft och klar riktning, kan jag slänga saker och föremål från förr och jag kan lättare avgöra vad som inte tjänar mig längre. Mörka saker sköljer lättare genom mig, utan att fastna. Ytterligheterna är inte lika ”far out” som förr. En balans närmare mittpunkten skulle kunna infinna sig redan nu, men någonting inom mig älskar dramat. Haha, den ständiga pulsen mellan mörker och ljus.

Några av mina anteckningar:
Lite för lång promenad gör ont på massa ställen, men inte i ryggen som förr. Halleluja!
Idag har jag stått, som en helt vanlig människa, och skurit grönsaker till min egen lunchsallad. Tack och hejdå till mina stödstrumpor! Dessutom har jag klippt gräs med handjagaren plus planterat fyra växter. Så jäkla fett!
Idag har jag mätt och skissat på ateljébyggnad! Jag kan tänka, jag kan räkna, jag kan fokusera. Halleluja! Tack.
Karin

Heliga ceremonier
Mitt liv förut innehöll ett stort kontrollbehov om att jag skulle klara av allt. Upptill hade jag ett ansträngande arbete som krävde mer än 100%. Privatlivet hade under en lång tid inneburit sjukdom med allt vad det innebar. Det blev ingen glädje alls under långa perioder. När jag tänker tillbaka på dessa år är det som ett grått töcken. Detta har gjort att jag känt en stor skuld mot mina barn.  Min andlighet låg i träda under många år men började så smått pocka på igen. Detta för att jag inte ville känna mig som ett offer. Jag ville istället söka nya öppningar i mitt liv. I denna period hittade jag Anns första bok som berörde mig djupt, och genom henne fick jag sedan nys om San Pedro. När jag hörde att denna kraft går bortom ordet, kände jag att detta måste jag prova. Jag förberedde mig både fysiskt och psykiskt enligt Anns anvisningar innan ceremonin, och det kändes så rätt. När väl medicinen fanns i min kropp tog den mig bortom egot, krav och skuld.

Ceremonin är högst helig och detta skriver jag med respekt för dem som gått före oss. Under timmarna med sakramentet öppnar jag upp kropp och sinne för ett högre medvetande. Det är min fulla intention och övertygelse när vi börjar ceremonin, att jag ingår i en helig allians med mina guider och hjälpare. Jag vet ej vart den för mig. Det enda jag vet är att ett kärleksfullt omhändertagande hjälper mig med det som jag behöver. Lager på lager skalas av och jag känner mig ett med alltet. Det är en stor trygghet att den som leder ceremonin är en erfaren shaman som förstår skeendena under tiden detta pågår. Det krävs kunskap och en stor närvaro att kunna göra detta, att finnas tillhands men ej störa. 

Jag har deltagit några gånger i San Pedro ceremonier och de har varit helt olika då de skildrat olika aspekter av mig. För varje gång har jag blivit mer avskalad och efteråt landar jag i lugnet och kommer närmre kärnan av mig själv. Insikten om att det som finns inom oss inte alltid bara vårt eget, är mycket stark. Det kan vara tidigare liv och anhörigas energier och sår vi har gått och burit på och det känns bra att kunna avsluta dessa präglingar. San Pedro har hjälpt mig leva mitt liv så naturligt som möjligt fastän det är digitala och oroliga tider. Kanalen har öppnats mer för varje ceremoni och jag har blivit mer mottaglig för andra sätt att praktisera min andlighet. Det tar jag tacksamt emot i mitt dagliga liv och fortsätter med mina meditationer på ett nytt sätt. Detta är av yttersta vikt för mig.

När man har en stark känsla av att man vill arbeta på djupet av sig själv så kan jag, av egen erfarenhet känna att San Pedro är en port till ett större medvetande. Den ger en rak kommunikation utan mellanhänder. Det är inget man gör utan ett seriöst intresse för sin egen utveckling.
Anja